Kalender 2022


 21,22
maj
Trädgårdsdagar på Skansen

 22
maj
Information om Pyralider i Föreningshuset kl 15.30
Katja Jassey, ordförande i Stockholms Koloniträdgårdar informerar och ger tips på hur du kan undvika pyralider i dina odlingar

26
maj
Gökotta kl 7 på Ekudden, där vi förhoppningsvis hör gökarna!

Tipspromenad startar ovanför stuga 257 och leder till Ekudden där föreningen bjuder på sill med tilltugg. Ta själv med dryck att skölja ner det ätna med, liksom tallrik, glas och bestick och gärna något att sitta på.

Efteråt blir det kaffe på föreningshusets veranda.

Anmäl dig till Siw/145 per mail eller på telefon/SMS 070 351 30 75


Varje vecka under säsong - specifika datum står längre ner


måndagar Hobbykväll, mest keramik i hobbyhuset vid dansbanan juni-augusti, kl 18-20. Vi startar första måndagen i juni. Kolla med Lena/141 eller Inger/34
Läs mer på info-sidan Hobbyhuset

tisdagar Boulekväll på banan bakom fotbollsplanen.
Vi börjar kl 17. Kolla med Lotta/95 eller Richard/176

torsdagar Boulekväll på banan bakom fotbollsplanen.
Vi börjar kl 18. Kolla med Lotta/95 eller Rickard/176

torsdagar Hobbykväll, sy- och handarbete i Barbros trädgård. Vid regn i hobbyhuset vid dansbanan. Vi startar första torsdagen i juni. Tiden är mellan kl 18 och 19.30. Sy- och handarbete. Ta med ditt handarbete och kom och lär känna dina grannar. Kolla med Barbro/90

 lördagar Expeditionen är öppen kl 11-12 varje lördag till början av september.

Speciella datum


4
juni

 Att ympa! David Rylander, stuga 112 föreläser om ympning, att få två växtslag att växa ihop genom att foga samman två skott. Ett suveränt sätt att få flera sorter på samma träd.
Välkommen till föreningshuset kl 12, föreningen bjuder på fika.


19
juni
Festfixarmöte, uppföljning kl 13 i föreningshuset.  

24
j
uni
Fira Midsommar på Listudden:

kl 10 Kom och klä midsommarstången! Ta med blommor och grönt så skapar vi en vacker midsommarstång tillsammans.

kl 14-16 Midsommarstången reses och därefter ringdans kring midsommarstången. Fiskdamm med ständigt napp. Tombola mm och kaffeserveringen med hembakat är öppen.

kl 19-24 Festplatsen är öppen för kvällen. Dans till levande orkester på dansbanan, tombola, skjutbana, kaffe/chokladhjul, bollkastning. Serveringen är öppen.


25
juni
Midsommarlekar kl 14 på tunet - för barn i alla åldrar.

2
juli
Informationsträff för dig som är ny kolonist kl 11
i föreningshuset. Du som fortfarande känner dig som ny kolonist är också välkommen. Du har här möjlighet att bekanta dig med styrelsemedlemmar och andra kolonister.

2
juli

Sommarmöte kl 13 på dansbanan. Innan mötet kan du hämta din faktura för höstarrende mm - för att minska föreningens portokostnader.


juli Listuddens Idrottsförening har årsmöte.
Se information på anslagstavlorna.


aug
kanske
Listuddens dag kl 12-14
Här finns möjlighet att sälja hantverk i  form av keramik, vävnader, mattor, smycken, stickat, träslöjd, sylt, saft, inläggningar, hembakat, honung och andra produkter. Du kan boka bord genom kulturkommittén, affischer kommer närmare dagen.

Teckningsutställning för alla barn, lämna din teckning i brevlådan på föreningshusets veranda. Tipspromenad barn och vuxna.

Kulturkommittén arrangerar och håller i kaffeservering och korvgrillning.


aug

Ekudden - Naturskyddsföreningen. Slåtter på Ekudden kl 10- ca 15.
Ängen vid Ekudden sköts sedan 1990 av Söderortskretsen, en del i Stockholmskretsen av Naturskyddsföreningen. Vi slår ängarna med lie. Efteråt räfsar vi och tar bort det slagna gräset. Ju fler vi blir desto roligare har vi och desto större yta klarar vi av att sköta. Kläder efter väder och heltäckande skor. Ta med fika och arbetslust. Kretsen håller med liar och räfsor. https://stockholm.naturskyddsforeningen.se/


aug

Listuddens IF arrangerar olika idrottstävlingar
Se information på anslagstavlorna.


aug Listudden Street Boule. Finalmatch med picknick.
Kolla med Lotta/95 & Björn/96b

aug

Mobila miljöstationen besöker Listudden
Sth Vatten 08 522 120 00 i samarbete med Ragnsells


aug

Koloniträdgårdarnas dag

 


sept
kanske
Skördefest kl 12
vid föreningshuset
Köp och sälj årets odlingsresultat i rent eller förädlat skick.

10
sept
GA - Gemensamhetsarbete, sista tillfället för säsongen. Samling vid föreningshuset kl 10. Avslutas med korvgrillning och avprickning kl. 14. Det är ditt eget ansvar att se till att du blir ordentligt avprickad för din insats under dagen eller säsongen.

sept Grindarna till området stängs. Se till att hålla dem stängda och låsta så inte obehörig trafik rör sig i området. Stängs samma dag som höstens GA-dag.

25
sept
Äpplets dag
Riksförbundet Svensk Trädgård har instiftat dagen som äpplets dag.
Läs mer på äpplets webbsida

30
sept
Sista dagen för att lämna in motioner till årsmötet.

okt Sommarvattnet stängs. Du måste dessförinnan stänga av ditt vatten vid stolpen och ta bort din tillkoppling, vilket minskar risken för blöt överraskning till våren. Kranen på stolpen ska vara stängd när du släppt vattentrycket.

Vintervatten finns att tillgå på två tappställen inom området. Läs mer på info-sidans vatten.


okt Sopmolokerna stängs för säsongen. Låskolvarna byts ut och därför kommer inte sopnyckeln passa på vintern, men den kommer att fungera i låset igen i vår. Under vintern passar sopnyckeln till vägbommarna.

nov Ekudden - Naturskyddsföreningen. Höststädning på kretsens egen äng i Flatens naturreservat. Vi plockar ihop och eldar kvistar och grenar från årets röjningar samt rensar skräp från stranden. Naturskyddsföreningen står för redskapen. Ta på oömma kläder. När elden har övergått till glöd är det mysigt att grilla, så fyll din matsäck med varm dryck och något att grilla. https://stockholm.naturskyddsforeningen.se/


Till Startsidan