Kalender 2018


23
sept
Permakulturodling på Eken. En kursserie, 4 tillfällen med teori och praktik som koloniträdgårdsföreningen Eken håller i tillsammans med Studieförbundet.

Läs mer på affischen

 


25
sept
Äpplets dag
Riksförbundet Svensk Trädgård har instiftat dagen som äpplets dag.
Läs mer på äpplets webbsida

sept/
okt
Grindarna till området stängs. Se till att hålla dem stängda och låsta så inte obehörig trafik rör sig i området.

sept/
okt
Har du för mycket - eller för lite frukt?
Titta in på www.pallafrukt.se så kanske din frukt kan få ett bättre öde - eller att du kan få tag i mer frukt. Själva webbsidan verkar inte så aktiv just nu, men om du går in där så hittar du länk till en facebooksida och till instagram.

okt Sommarvattnet stängs. Du måste dessförinnan stänga av ditt vatten vid stolpen och ta bort din tillkoppling, vilket minskar risken för blöt överraskning till våren. Kranen på stolpen ska vara stängd när du släppt vattentrycket.

Vintervatten finns att tillgå på två tappställen inom området. Läs mer på info-sidans vatten.


okt Sopmolokerna stängs för säsongen. Låskolvarna byts ut och därför kommer inte sopnyckeln passa på vintern, men den kommer att fungera i låset igen i vår. Under vintern passar sopnyckeln till vägbommarna.

nov Ekudden - Naturskyddsföreningen. Höststädning på Söderortskretsens egen äng i Flatens naturreservat. Vi plockar ihop och eldar kvistar och grenar från årets röjningar samt rensar skräp från stranden. Naturskyddsföreningen står för redskapen. Ta på oömma kläder. När elden har övergått till glöd är det mysigt att grilla, så fyll din matsäck med varm dryck och något att grilla. http://soderort.naturskyddsforeningen.se/


Till Startsidan